Om Mattz Birath

VEM ÄR DÅ MATTZ BIRATH?

 
mattz-111
 

Namn: Mattz Birath
Född: i Kalmar 1971
Uppvuxen: Löttorp (Norra Öland)
Började fotografera: 1985
Startade eget: Fotograf 2005   &   Hyr en timme 2015
Specialité: företag,  fest och event.
Fotar även: Porträtt , familjebilder & lite bröllop.
Favoritdryck: Cola Zero
Familj: Fru och två barn

 
 
 
 
 

 

Min historia
Jag började fotografera på skoj 1985 då jag fick överta min pappas systemkamera och några olika objektiv. Under 1990-talet dök jag rätt mycket och passade på att undervattenfotografera. När min son föddes år 2000 blev det givetvis många bilder. År 2003 gifte jag mig med min fru och vi bokade den lokala fotografen i Nacka. När vi fick bilderna insåg jag att jag kunde göra det mycket bättre själv. Bilderna var fina men vi såg stela och tråkiga ut. Jag gick några kurser inom porträttfoto, ljussättning, postering och blixtljus. Jag går på bröllopsworkshops. I september 2005 fick jag mitt moms- & f-skattebevis. Jag fotograferar på frilans/hobbybasis parallellt vid sidan av mitt yrke som elelektriker och i dag är jag driver jag som egen företagare som elektriker (hyrentimme) som jag jobbar med på delheltid pga av min utmattning från 2012. Och har haft många välkända uppdragsgivare. och jag fotograferar utomhus och på ert kontor.

BILDSTIL.
Min bildstil är det rätt enkla, lite rakt upp och ner. Jag fångar ögonblicket du vill minnas. Jag levererar ljusa, snygga och skarpa bilder.

MINA UPPDRAG I DAG.
Då jag har sedan augusti 2015 ett el-företag så har detta företag blivit mer som en hobby under 2018 tog jag en paus från detta och satsat på hyr en timme mina kokade uppdrag under 2019 kommer vara porträtt och bröllopsfotografering och fest och event , då jag inte har kvar press och yrkesbevisen längre så blir det inget mer tv prudiktioner mm

MINA UPPDRAG UNDER ÅREN HAR VARIT.
Jag har legat på ca 70% bröllop och 30% porträtt för företag och privatpersoner. Exempel: Familjebilder, barn, graviditet, studentporträtt, parbilder och husdjur. Jag har stor vana som mingelfotograf på fester för företag och privat sällskap. Under de senaste åren har jag också fotograferat för SVT med Världens barn och Victoriadagen. För andra uppdragsgivare har jag fotograferat Melodifestivalen 2013, 2014 och 2015 & 2017, IDOL och Talang. Jag har täta samarbeten med Bokningsbolaget, Börjessons event,Partygruppen, Friends arena, Aller Media och andra tidningar.
Jag har fotograferat över 200 fester och event och över 450 bröllop. Samt en hel del porträtt.

Idag fotograferar jag mer företagporträtt och företag even, samt familjefotograferingar & i mån av tid gör jag bröllop.

VÄLKOMMEN TILL MIN VÄRLD AV BILDER!

  
Det Bästa med att använda mig som fotograf är att man får använda bilderna hur mycket man vill, hur länge man vill !!!
Till ett förmånligt pris så klart 
GODKÄND FÖR F-SKATT & MOMS.