Om fotograf Mattz Birath

FEST OCH MINGELFOTOGRAF

Min bildstil är det rätt enkla, lite rakt upp och ner.
Jag fångar ögonblicket du vill minnas. Jag levererar ljusa, snygga och skarpa bilder.

Sedan starten har just fest och event fotograferingen varit en stor del av min inriktning och jag har jobbat med de stora event byråerna. Idag fotograferar jag som bisyssla och jag fotograferar på hobby basis både till företag och privatpersoner i mån av tid.
Till företag fotograferar jag året om. Till privatpersoner fotograferar jag ett fåtal bröllop, porträtt och privata fester enbart under sommarhalvåret.

Det Bästa med att använda mig som fotograf är att du får använda bilderna hur mycket du vill och hur länge du vill !

VEM ÄR DÅ MATTZ BIRATH?

Fakta om mig

Namn: Mattz Birath
Född: i Kalmar 1971
Uppvuxen: Löttorp (Norra Öland)
Började fotografera: 1985
Startade eget: Fotograf 2005   &   Hyr en timme 2015
Specialité: företag,  fest och event.
Fotar även: Porträtt , familjebilder & lite bröllop.
Favoritdryck: Cola Zero
Familj: Fru och två barn

MIN HISTORIA
Jag började fotografera på skoj 1985 då jag fick överta min pappas systemkamera och några olika objektiv. Under 1990-talet dök jag rätt mycket och passade på att undervattenfotografera.
När min son föddes år 2000 blev det givetvis många bilder.
År 2003 gifte jag mig med min fru och vi bokade den lokala fotografen i Nacka. När vi fick bilderna insåg jag att jag kunde göra det mycket bättre själv. Bilderna var fina men vi såg stela och tråkiga ut.

Jag gick några kurser inom porträttfoto, ljussättning, postering och blixtljus. Jag går på bröllopsworkshops.

Sedan 2005 har jag fotograferat på frilans/hobbybasis då jag fick mitt moms- och F-skattebevis. 

Jag fotograferar  parallellt vid sidan av mitt yrke som elektriker, även det är ett eget företag som jag driver (Hyr: En: Timme) det är vad jag jobbar med på delheltid pga. av min utmattning från 2012. Och har haft många välkända uppdragsgivare. Och jag fotograferar utomhus och på ert kontor.

 

VÄLKOMMEN TILL MIN VÄRLD AV BILDER !

 

MINA UPPDRAG I DAG
Idag fotograferar jag mer företagsporträtt och företag event, samt familjefotograferingar och i mån av tid gör jag bröllop.

Då jag har sedan augusti 2015 ett el-företag så har detta företag blivit mer som en hobby, under 2018 tog jag en paus från detta och satsat på Hyr en timme.

Mina bokade fotograf uppdrag kommer vara fest, mingel, event, företag, porträtt och bröllopsfotografering. Då jag inte har kvar press och yrkesbevisen längre så blir det inget mer tv produktioner mm.

 

MINA UPPDRAG UNDER ÅREN HAR VARIT.
Jag har legat på ca 70 % bröllop och 30 % porträtt för företag och privatpersoner. Exempel: Familjebilder, barn, graviditet, studentporträtt, par bilder och husdjur. Jag har stor vana som mingelfotograf på fester för företag och privat sällskap. Under de senaste åren har jag också fotograferat för SVT med Världens barn och Victoriadagen. För andra uppdragsgivare har jag fotograferat Melodifestivalen 2013, 2014 och 2015 & 2017, IDOL och Talang. Jag har täta samarbeten med Bokningsbolaget, Börjessons event, Partygruppen, Freunds arena, Aller Media och andra tidningar.

Jag har fotograferat över 200 fester och event och över 450 bröllop. Samt en hel del porträtt.

 

Vad tidigare kunder har sagt om att bli fotograferad

 

Omdömen

REFERENSER FRÅN TIDIGARE FOTOGRAFERINGAR

Johanna och Anton

Vi är mycket nöjda med fotona på oss och våran bebis i Nyckelviken! Vi kände oss trygga och avslappnade, plus i kanten att vi fick se bilderna som togs under tiden och att du tog dig tid att förklara hur ljuset landade på olika sätt. En väldigt trevlig upplevelse och mycket fina bilder!

Annelie & Henry Nacka

Vi är så glada att du fotade oss på vår stora dag!
Du fick oss att vara avslappnade vilket jag trodde att jag skulle ha väldigt svårt för.
Tacksam för att vi sågs innan i Nyckelviken,.
Vi är väldigt nöjda med bilderna!
Många fina bilder , vi har svårt att välja bild  till tackkorten.

Kommer såklart att rekommendera dig vidare till andra😊
Ha det gott
Kram Annelie &Henry

Marithe & Rolle i Nacka

Tack för jättefina foton vid vår vigsel och poträttfoton på vår dotter Idag! Vi kände oss bekväma så det var nog det som gjorde oss så fina!

Aller media

Mattz fotograferade hela Melodifestival-turnén för oss 2017. Vi var mycket nöjda med bilderna vi fick. Allt fungerade snabbt och smidigt och Mattz är väldigt bra att jobba ihop med.
Johanna Svan, Aller media

Lina

Under min tid som chefredaktör på ett magasin behövde jag en riktigt bra bild av Magnus Carlsson från en presskonferens på Melodifestivalen. Självklart hade Mattz de bilder vi behövde. Tack!

Camilla Maklin

” Naturliga, fina bilder! Tack Mattz, vi hade jätteroligt och är supernöjda med resultatet! ”

Kristoffer Paro

” Vi var jättenöjda med med Mattz som fotograf på vårt bröllop. Han tog många väldigt vackra bilder av oss. Mattz är professionell, trevlig som person och lätt att jobba med. Min fru kan inte så mycket svenska, men vi fick det att funka på engelska och kroppsspråk. Det var en kul upplevelse, och vi blev väldigt nöjda med resultatet! Snabbt gick det att få hem bilderna efteråt också. ”

Decirée och Staffan

” Vi är jätteglada att vi valde Mattz som fotograf på våran bröllopsdag. Det blev jättemånga och fina bilder och det bästa var att vi fick alla bilder på USB. Tack för alla fina bilder!

Pernilla och Stefan

” Vi är så oerhört tacksamma att vi hittade Mattz på nätet. Han är mycket lyhörd och kompetent. Vi har en uppsjö av bilder att frossa i och alla vi känner undrar vem som tagit alla fina bilder vi har. Stort tack Mattz för att du förgyllde vår dag! Vi rekommenderar dig till alla!  ”

Ulrika och Magnus

” Vi tackar så mycket för alla bilder och tycker att du har varit tillmötesgående och snabb med att skicka materialet. Istället för en bild tagen av någon förbipasserande som vi hade tänkt från början så har vi nu några riktigt bra bilder att visa våra nära och kära, till ett bra pris dessutom! Hoppas du får en härlig vår med många bröllop att fotografera! ”

Julia och Patrik

” Vi valde ”Fotograf Mattz” som fotograf under vårat bröllop, efter att ha sett hans portfolio på hemsidan,och hans mjuka och trevliga bemötande. Hans engagemang och fantasi för bra och många bilder, gjorde oss definitivt nöjda! Sinne och smak för riktigt fint redigerade bilder i både svartvitt och färg , förvandlade Mattz minnena till något lite extra att minnas. Tack Mattz för ett mycket gott bemötande och engagemang!  ”

Ann-Christin och Urban

” Vi är glada att vi hittade Mattz på nätet. En duktig och engagerad fotograf som förgyllde vårat bröllop och som gav oss mycket valuta för pengarna. En vecka efter bröllopet fick en skiva med nästan 300 bilder som visade hela vigseln från början till slut, samt porträttbilder. Ett bra koncept där man får alla bilder på en skiva, roligt att sedan kunna gå igenom alla bilder i lugn och ro. Vi kan varmt rekommendera Mattz som fotograf.

Linda och Andreas

” Vi kan varmt rekommendera Mattz. Priset är mycket fördelaktigt och en annan unik sak är att vi ”äger” bilderna och får alla bilder på ett USB. ( för vår del nästan 300 bilder). Mattz är mycket lyhörd och har många bra ideér. Vi är också nöjda med hur smidigt fotograferingen gick och hur snabbt vi fick bilderna. Om ni väljer Mattz så kommer ni helt klart bli mycket nöjda. ”

Jennie och Rikard

” Tusen tack Mattz för fantastiska bröllopsbilder på vårat bröllop! Det känns så skönt att ha bilder som kommer hänga med hela livet som man kan titta på och tycka är så fina. Vi är supenöjda med bilderna. Proffsigt och snabbt levererat! Ser gärna att du fotogaferar igen vid andra typer av fester vi kommer ha i framtiden och ger dig våra varmaste rekommendationer! ”

Sodas Iskander

” En av de skickligaste och mest ödmjuka människorna jag har träffat!  ”

Johanna och Ola

” Tack Mattz för ett jättebra bemötande och bra uppvärmning inför vigseln, vi hade superroligt under fotograferingen. Vi är så nöjda och fick massor av fina bilder, snabb leverans var det också och ett suveränt pris. Vi vill verkligen rekommendera Mattz. ”

Kajsa och Johan Svärd Bogstsedt

” Jag och min man hittade Mattz Birath av en ren tillfällighet när vi var och provade kläder i en butik för herrkläder. Jag ringde honom och vi pratade en del. Innan vi bestämde oss så gick vi in på hemsidan för att se alla bilder. Efter det bestämde vi oss, så många fina bilder. Mattz gjorde vårt bröllop oförglömligt genom alla bilder han tog. Så mycket beröm vi (han) har fått på bilderna av alla våra bekanta kan vi bara rekommendera Mattz till alla som vill ha en bra fotograf. ”

Maria och Lars Dannerhäll

” Tack, Mattz, för de fina foton Du tog när vi gifte oss!
Du är så trevlig som person, en oerhört skicklig fotograf och Du lyckades verkligen fånga vår glöjde den dagen – dessutom med en fantastiskt färg i bilderna! ”

Angela och Martin

” Vi är så nöjda med våra bröllopsbilder! Verkligen kul att man fick samtliga bilder som togs. Prisvärt är bara förnamnet! Mattz hade gott om egna idéer och lyssnade gärna på våra. Han är engagerad vad gäller fotograferandet och är flexibel, avslappnad och trevlig. Vi rekommenderar Mattz till den som vill ha ett stort urval av proffsigt tagna bilder. Tack så mycket Mattz. ”

Logotyp Mattz Birath Fotograf

Frilans fotograf i Stockholm, som ger ditt företag och dig som privatperson minnen att bära med.

KONTAKTA MATTZ BIRATH
För att boka din fotografering, gå via mitt kontaktformulär så återkommer jag till dig

Följ mig på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna om mina fotograferingar och nyheter.

Mattz Birath | Godkänd för F-skatt | Design by: R.Dahlarne  | ©  2005-2024 Mattz Birath. All rights reserved. | Policy och villkor