Integritetspolicy och villkor

GDPR
Den 25e maj 2018 ersätts personuppgiftslagen (PUL) med dataskyddsförordningen (GDPR).
Jag har inga maillistor eller kunddatabassystem där jag skickar utskick automatiskt. Jag jobbar skjut analogt utan att ha en massa pappers hantering. För det är något som jag aldrig tagit tag i men velat att göra, då jag inte vill att mina kunder skall känna sig påpassade med en massa mail, med erbjudande från mig utan jag vill att kunden skall ta kontakt med mig när han/hon har ett behov av mina tjänster.

Och på min facebook sida så har jag löpande info för att nå ut till mina kunder och inte via mail.

Enligt bokföringslagen så måste jag spara era kontakt uppgifter i minst 7år bilder i max 3år. 

Personuppgifter
Jag värnar om din personliga integritet. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning. Denna policy beskriver hur jag samlar in och behandlar dina personuppgifter när du besöker min hemsida och använder de tjänster som erbjuds på hemsidan.

Vilka personuppgifter samlar denna webbplats in?
I samband med att du kontaktar oss via kontaktformuläret godkänner du att jag sparar och använder dina uppgifter för att fullfölja och tillhandahålla den service du kan förvänta dig av mig.
Jag sparar dina kontaktuppgifter: namn, email, telefonnummer samt adressuppgifter.
Eftersom jag använder cookies samlas även din IP-adress, om du godkänner detta.

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter är information och data som direkt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Ex. namn, adress, email, telefonnummer och IP-adress.

Hur använder jag dina personuppgifter?
Jag behandlar och sparar endast dina personuppgifter som krävs, för att kunna tillhandahålla den tjänst du köper av mig, för fakturering och betalning av bokföringslagen samt för att jag ska kunna fullfölja mitt ansvar mot konsumentköplagen.
Jag behandlar även dina personuppgifter om du kontaktar oss med frågor.

Jag kommer aldrig att lämna ut dina uppgifter till obehörig part eller sälja dem vidare till extern part.
Genom att använda denna sida och dess funktionaliteter godkänner du att jag samlar in data.

Med vem delar denna hemsida personuppgifterna?
Betalning
Väljer du att betala via Swish kommer du att dela dina personuppgifter via Swish vid betalning till oss.

Cookies
Här kan du läsa mer om min cookies policy. Nedan beskriver jag den kortfattat. 

Denna hemsida samlar in cookies i syfte att ge dig en bättre användarupplevelse. IP adresser samlas in. Cookies används för analysering av besökarstatistik. För att se vilka funktioner ni använder på hemsidan, hur du använder hemsidan samt vart du kommer ifrån.

Du kan själv göra inställningar för vilka cookies du delar med dig av till oss. Om du inte accepterar användandet av cookies väljer du att avvisa dessa.

Cookies sparas på din dator eller mobil och kan bara läsas av den webbplats de kommer från. Du kan i din webbläsare välja att inte acceptera cookies, men då kommer webbplatsen inte att fungera optimalt. Detta gör du i inställningarna. Du kan normalt välja att helt blockera cookies, blockera tredjepartscookies eller be webbläsaren att radera alla cookies när du stänger den.

Det finns olika typer av cookies. Permanenta cookies sparar en fil på din dator för att kunna anpassa webbplatsen efter dina val och kommer ihåg att du har besökt oss tidigare och kan därför t.e.x för ifylla din e-post och postnummer. Dessa cookies lagras på din enhet under en viss tid eller till dess att du väljer att ta bort dem.

Sessionscookies används under tiden du besöker webbplatsen och försvinner när du stänger din webbläsare. De behövs för att kunna erbjuda våra grundläggande tjänster, som inte fungerar utan dessa cookies.

Cookies från tredje part, exempelvis Google analytics och Facebook. Den data som samlas in av dessa cookies, inklusive eventuella personuppgifter, används för intressebaserad annonsering och analys. Respektive tredje part ansvarar för insamling och behandling av personuppgifter från sådana cookies. Jag har inte tillgång till dessa uppgifter som samlas in.

Så här länge sparar vi jag personuppgifter
Jag sparar personuppgifter så länge det finns rättslig grund. Jag lagrar inte onödiga uppgifter och jag minimerar lagringstiden i så stor utsträckning som möjligt. Jag sparar de personuppgifter som krävs enligt bokföringslagen.

Så här skyddar jag dina personuppgifter
Jag har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst. Antalet personer som har tillgång till dina personuppgifter är begränsade. Endast personer hos mig (jag samt den person som hjälper mig med bokföring) som behöver behandla dina personuppgifter har tillgång till dem. De leverantörer som vi delar personuppgifter med kommer endast att behandla dem för vår räkning och göra det i enlighet med våra instruktioner.

Du kan när som helst ändra dina preferenser
Du har rätt till att få veta vilka personuppgifter jag har sparade om dig, kontakta Mattz Birath för det, kontakt. 
Du har rätt till att få dina uppgifter raderade och borttagna från mitt system när du vill. Mattz Birath för det, kontakt. Uppgifter som krävs enligt bokföringslagen går inte att få raderade.

Jag bryr mig om din integritet
Det är viktigt för mig att du känner dig trygg. Jag värnar om din personliga integritet och strävar alltid efter att behandla dina personuppgifter med största respekt. Om du ändå anser att jag behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt så får du gärna höra av dig till mig. Du har också möjlighet att lämna in klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten som är den myndighet som utövar tillsyn av behandlingen av personuppgifter.

Fotograf Mattz Birath förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy när som helst i tiden, i den utsträckning de är nödvändiga för att åtgärda störningar eller uppfylla nya legala och tekniska krav. Alla ändringar av denna integritetspolicy kommer att publiceras på webbplatsen.

För ytterligare information om min personuppgiftshantering hänvisar vi till kontakt. med mig. 

Frilans fotograf som ger ditt företag och dig som privatperson minnen att bära med.

KONTAKT
Mattz Birath

För att boka din fotografering, gå via mitt kontaktformulär så återkommer jag till dig. 

Följ mig på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna om mina fotograferingar och nyheter.

Mattz Birath | Godkänd för F-skatt | Design by: R.Dahlarne © 2005-2022 Mattz Birath. All rights reserved. | Policy och villkor